RSS Feed

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

| Posted on : Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2011 | By : Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεχαινών


 ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ  : 
Λεχαινά   270 53
      Λεχαινά           :
14-9-2011
ΠΛΗΡ/ΡΙΕΣ   :
Ε. ΖΙΑΚΑΣ,  Ε ΠΑΝΕΤΑ.
      Αρ. Πρωτ.       :
170
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  : 
(26230)  –  22 239
      Αρ. Εγκ.          :
8

 

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του συλλόγου


 

ΘΕΜΑ 1ο : Έναρξη σχολικού έτους
      Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους,  ευχόμαστε  σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα  να έχει  μια καλή και δημιουργική χρονιά, με ψυχικές, πνευματικές και σωματικές αντοχές.
    Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που φέτος εντάχθηκαν στην εκπαιδευτική οικογένεια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους  ευχόμαστε  ευδόκιμη σταδιοδρομία και καλή δύναμη για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.
      Το σχολικό έτος 2011-12,ξεκινά με τις  αρνητικότερες  παραμέτρους των  τελευταίων ετών. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίστηκε το χειρότερο μετά τον πόλεμο. Μια σειρά από αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, άλλαξαν ριζικά το χάρτη του Δημόσιου σχολείου και οδηγούν σε αλλαγές που αποδομούν  συστηματικά και μεθοδευμένα,  δεδομένα και κεκτημένα του κλάδου , κατακτημένα μετά από πολύχρονους αγώνες. Η εικόνα είναι απογοητευτική :
Α) Φέτος οι διορισμοί ήταν ελάχιστοι και στο Ν. Ηλείας μηδενικοί.
Β) Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με πολλές ελλείψεις  βιβλίων. Η απαξιωτική ρήση της αρμόδιας υπουργού ότι οι δάσκαλοι μπορούν να βγάζουν φωτοτυπίες για τους μαθητές, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η εργασία του δασκάλου, δηλαδή η διδασκαλία, είναι άνευ σημασίας και μπορεί να καταναλώνει εργατοώρες  σε βοηθητικές δουλειές.
Γ) Παρά το γεγονός, ότι το Υπουργείο έχει επανειλημμένα  διαβεβαιώσει για την πρόθεσή του, να δώσει προτεραιότητα στα ανοιχτά σχολεία, για άλλη μια χρονιά έγιναν  αποσπάσεις σε Διευθύνσεις και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και τα σχολεία αποδυναμώθηκαν.
Δ) Τα γραφεία Εκ/σης  'έκλεισαν' , ως προς την οικονομική υπηρεσία, αλλά διοικητικά εξακολουθούν να υφίστανται , μέχρι τα Χριστούγεννα , όπως  λέγεται.
Ο ορισμός Αναπληρωτών Προϊσταμένων, λίγες μέρες πριν την έναρξη των σχολείων, οδηγεί σε καθυστερήσεις και αγκυλώσεις, αφού, οι ορισθέντες προσπαθούν , να αντιμετωπίσουν μία σειρά θεμάτων, πολλά από τα οποία έχουν εκχωρηθεί στους Ο.Τ.Α., με αποτέλεσμα την αδυναμία λύσεων. Έτσι ένα τεράστιο κοινωνικό και ηθικό θέμα , όπως  η μεταφορά των μαθητών, να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Το δικαίωμα για μόρφωση και η υποχρέωση της Πολιτείας, να την παράσχει, έγινε μπαλάκι του πιγκ- πογκ.
Η δε στελέχωση των Γραφείων Εκ/σης , εν μία νυχτί με δασκάλους και Ν/Γ , χωρίς κανείς να γνωρίζει τη διαδικασία και τον τρόπο, αποτελεί  ΠΡΟΚΛΗΣΗ , για τους εκπαιδευτικούς.
Ε) Η μοριοδότηση των αποσπάσεων, δεν απέτρεψε αδικίες , ούτε και το φαινόμενο της  κατάθεσης και  επανεξέτασης  νέων  αιτήσεων , με αποτέλεσμα κενές θέσεις μέχρι και τον Οκτώβριο.
ΣΤ) Το Ολοήμερο σχολείο οδηγείται σε πλήρη εκφυλισμό και κατάργηση . Η δυνατότητα που δίνεται  στους  γονείς ,να παίρνουν τα  παιδιά τους  την 1η, 2η, 3η , ώρα λειτουργίας του σχολείου, (κοινωνικοί  λόγοι)  αποδυναμώνει πλήρως το σχολείο και τη φιλοσοφία του και σπρώχνει  χιλιάδες αναπληρωτές  και ωρομίσθιους  σε  ανεργία.
Τέλος  η νέα  άγρια επιδρομή  στους μισθούς των εκπαιδευτικών ( μεσοπρόθεσμο), δημιουργεί  το φαινόμενο   των εξαθλιωμένων εργαζόμενων, σε φτωχά και επίσης εξαθλιωμένα σχολεία.
Το σχολείο, ως θεσμός καταρρέει. Αν , έστω και τώρα, ΟΛΟΙ, δεν αντισταθούμε, τότε , πολύ φοβούμαστε ότι  θα έρθουν και άλλα πολύ χειρότερα.
Σε καμία κοινωνία, το σχολείο, που θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος  για την  εξέλιξή της, δεν περιφρονείται τόσο.
ΘΕΜΑ 2ο  : 24ωρη απεργία
     Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ' αριθ. 132/7-9-11 απόφαση του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 (η απόφαση της Δ.Ο.Ε. έχει σταλεί στα σχολεία ). 
ΘΕΜΑ 3ο : Δημιουργία ιστοσελίδας
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γνωστοποιούμε ότι  ο σύλλογος μας απέκτησε ιστοσελίδα
 ( http:// syprolech.blogspot.com ). Είναι στα πρώτα της βήματα και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία μας.  
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το συνάδελφο δάσκαλο  Ζωγόπουλο  Κώστα που αφιέρωσε πολύ από το χρόνο του για τη δημιουργία της.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           
           ΖΙΑΚΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                           ΠΑΝΕΤΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ

No Response to "ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ"

Δημοσίευση σχολίου