RSS Feed

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7-11-2011

| Posted on : Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2011 | By : Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεχαινών



 ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ  : 
Λεχαινά   270 53
      Λεχαινά           :
7-11-11
ΠΛΗΡ/ΡΙΕΣ   :
Δ. Γεωργόπουλος, Μοσχονάς Γεώργιος
      Αρ. Πρωτ.       :
6
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  : 
26230 61040, 26237 70306
      Aρ. Εγκ.
2




ΘΕΜΑ 1ο : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

      Θέσεις του Δ.Σ. για την οικονομική πολιτική

 

                                
            Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
τα αντιλαϊκά μέτρα που δημιουργεί συνεχώς ο καπιταλισμός, δεν έχουν τέλος.
Με το πολυνομοσχέδιο οι μισθοί ακρωτηριάζονται με παραπέρα μείωση των αποδοχών μας από 20% - 50% σπέρνοντας τη φτώχια και την εξαθλίωση σε μας και τις οικογένειες μας.
Καταργείται και τυπικά η μονιμότητα φέρνοντας την εφεδρεία και στην εκπαίδευση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στον τομέα της εκπαίδευσης (εξαγγελίες 18/9/2011), 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο. Στόχος «να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια»!
Μειώνουν παραπέρα το εφάπαξ 15-20% και την επικουρική σύνταξη του ΜΤΠΥ κατά πολύ. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες συνάδελφοι περιμένουν τη σύνταξη και το εφάπαξ ερχόμενοι  ουσιαστικά αντιμέτωποι με καθεστώς στάσης πληρωμών. Διαλύουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία ρίχνοντας τα τελευταία αποθεματικά τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με αποτέλεσμα να χάνουν άμεσα πάνω από 5 δις ευρώ.
Επιβάλλονται νέοι φόροι – χαράτσια: αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και δραστική μείωση του αφορολόγητου τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20%.
Κόβονται φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις κάνοντας όποιον δεν έχει λεφτά να πεθαίνει κυριολεκτικά στη ψάθα.
Τα σημερινά αντεργατικά μέτρα δεν ήρθαν ξαφνικά. Είναι συνέχεια των μέτρων που εδώ και χρόνια έπαιρναν σταδιακά (και μάλιστα σε περίοδο ανάπτυξης) τα κυβερνώντα κόμματα. Και το έκαναν αυτό πάντα με το ίδιο πρόσχημα: ένα σύγχρονο υποτίθεται δημόσιο τομέα και αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση του λαού. Και τώρα επικαλούνται το ίδιο για να σώσουν δήθεν τη χώρα από τη χρεοκοπία τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες  δεν μας μένει άλλη επιλογή. Πρέπει να κάνουμε το βήμα εκείνο που θα μας δώσει ορίζοντα στη λύση των προβλημάτων μας. Δυνάμωμα των αντιστάσεων κόντρα στις επιτάξεις των κομμάτων, που είχαν και έχουν την ευθύνη για το σημερινό κατάντημα, και της τρόικας. Να πάρουμε θέση με τη δράση μας, ποιους θέλουμε να εξυπηρετήσουμε: τα μονοπώλια ή τις οικογένειες μας. Όχι στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Η κρίση που μας φορτώνουν με όλα αυτά τα μέτρα και με άλλα χειρότερα που ετοιμάζουν είναι του κεφαλαίου. Ας την πληρώσουν αυτοί λοιπόν την κρίση τους οι εφοπλιστές οι τραπεζίτες και οι μεγαλοβιομήχανοι και όχι τα καταρρακωμένα νοικοκυριά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς







No Response to "ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7-11-2011"

Δημοσίευση σχολίου