RSS Feed

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 14-11-2011

| Posted on : Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2011 | By : Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεχαινών




 ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ  : 
Λεχαινά   270 53
      Λεχαινά           :
14-11-11
ΠΛΗΡ/ΡΙΕΣ   :
Δ. Γεωργόπουλος, Μοσχονάς Γεώργιος
      Αρ. Πρωτ.       :
9
ΤΗΛΕΦΩΝΑ  : 
26230 61040, 26237 70306
      Aρ. Εγκ.
4




ΘΕΜΑ 1ο : Ψήφισμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

     


                            
            Συνάδελφοι - συναδέλφισσες
Ο Ελληνικός  λαός  γιορτάζει και τιμά τη 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η επέτειος αποτελεί ορόσημο και σύμβολο της Ενωτικής, δυναμικής, αγωνιστικής πρωτοβουλίας   του φοιτητικού και κοινωνικοί κινήματος του ελληνικού λαού, το οποίο γιγαντώθηκε, ωρίμασε και διαμορφώθηκε την περίοδο 1967-1973 ,μετά την επιβολή  της ξενοκίνητης  χούντας των συνταγματαρχών  στην πατρίδα μας. Η αιχμή του δόρατος ήταν η  νύχτα της 16ης  προς 17 Νοέμβρη, όταν το σύνθημα « ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,  ξεδιπλώθηκε ως σημαία στον αέρα, παρασύροντας με τη  δύναμή του, ποτάμι ορμητικό, την πορεία της ιστορίας.
Ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, εκείνο το βράδυ, υπήρξε καταλυτικός, για την πτώση της χούντας. Ο  ελληνικός λαός με τη θυσία του, για άλλη μια φορά έδειξε το δρόμο.
Σήμερα, 38 χρόνια μετά, ο αγώνας του Πολυτεχνείου, είναι επίκαιρος, όσο ποτέ. Οι νέες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επεβλήθηκαν στον ελληνικό λαό, από την τρόικα και το Δ.Ν.Τ., ΟΔΗΓΟΎΝ τον ελληνικό λαό στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποτέλεια. Η πολιτική των τελευταίων ετών, οδήγησε τη χώρα μας, στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, στην ουσία  ένα προτεκτοράτο των ισχυρών πλουσίων της Ευρώπης και του πλανήτη. Σήμερα, περισσότερο, παρά ποτέ, καλούμαστε να αγωνιστούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΏΝ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, που δημιουργούν  μία   ασφυκτική θηλιά στο λαιμό όλων. Ταυτόχρονα, προδιαγράφουν ένα  ζοφερό σκηνικό, για τη ζωή και την πρόοδο της νέας γενιάς.
Θα πρέπει, όλοι μαζί, να ξανασκεφτούμε, σκύβοντας με προσοχή , πάνω στα μηνύματα , εκείνου του Νοέμβρη.
Θα πρέπει να βροντοφωνάξουμε , για τη ζωή , το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας :
               Όχι   στη ξένη κυριαρχία
               Όχι   στο δρόμο, που μας έβαλαν συνειδητά και μεθοδευμένα
               Όχι    στα μέτρα, που  μας εξαθλιώνουν και μας εξευτελίζουν.
 Υπάρχει τρόπος : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

No Response to "ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 14-11-2011"

Δημοσίευση σχολίου